نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با اشاره به اغتشاشات پس از انتخابات ریاست جمهوری و اعتراض برخی نامزدها به نتیجه انتخابات گفت: موسوی و کروبی اگر دین ندارند لااقل عقل داشته باشند و این همان حرفی است که امام حسین (ع) به مردم کوفه زد.
حجت الاسلام سید یحیی جعفری روز چهارشنبه در نشست اعضای مجمع خبرنگاران و نویسندگان دفاع مقدس استان کرمان افزود: موسوی و کروبی اگر عاقل و مسلمان بودند باید بعد از اعلام نتایج انتخابات طی بیانیه ای صحت آن را تایید و از پدید آمدن هرگونه اغتشاشی جلوگیری می کردند.
وی گفت: انتخابات دور دهم ریاست جمهوری و ادعای برگزاری دوباره آن از سوی برخی نامزدها ادعایی پوچ، بی اساس و اشتباه بود.
او ادامه داد: اگر انتخابات برای دور دوم هم تکرار شود و باز هم این نامزدها رای نیاوردند، چه تضمینی برای ادعای دوباره آنان برای تکرار دور سوم است.
نماینده ولی فقیه در استان کرمان گفت: نظر من در مورد برخی از نامزدها چیز دیگری بود که برخوردهای اخیر نظرم را در مورد آنها تغییر داد. انسان چه روحانی و چه غیر آن وقتی که خودسازی نکند و عقل خود را به کار نبندد مرتکب هرگونه خطا و اشتباهی می شود.
وی به شمارش دوباره 10 درصدی آرای صندوق ریاست جمهوری اشاره و بیان کرد: برخی معترضان در عمل ثابت کردند که شورای نگهبان و مقام معظم رهبری را قبول ندارند.
حجت الاسلام جعفری اظهار داشت: این مطلب که اگر آقایان مردم را تحریک نمی کردند اغتشاشات اخیر به وقوع نمی پیوست، روشن و بدیهی است.
وی اضافه کرد: رسانه های غربی با سمپاشی و ایجاد شایعه تقلب در انتخابات، عوامل اغتشاشات را در ناآرام ساختن جامعه تحریک نمودند.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمان انتخابات دور دهم ریاست جمهوری را از نظر سلامت در تاریخ کشور بی نظیر دانست و افزود: کسانی که گرفتار هوای نفس هستند و مغرضانه و از روی جهالت و ناآگاهی سخن می گویند ناآرامی و التهابی که هنوز نیز کم و بیش در جامعه وجود دارد را بیشتر می کنند.
وی با اشاره به اعترافات "ابطحی و عطریانفر" گفت: اینها مطالب حق را گفتند در حالی که برخی می گویند، این دادگاه فرمایشی بوده است.
امام جمعه کرمان تاکید کرد: من از شجاعت "ابطحی و عطریانفر" وقتی که گفتند "دچار توهم شده ایم و اشتباه کردیم" لذت بردم.
وی هوای نفس،جهل، نادانی و مقام پرستی را از عوامل ضربه زننده به نظام دانست و ادامه داد: جهالت، درک ناصحیح از مسایل اجتماعی و سیاسی، درگیر هوای نفس بودن و توطئه و تحریکات دشمنان عوامل مهم در ایجاد وضعیت کنونی جامعه ما پس از انتخابات بود.
او گفت: همه باید رهنمودهای مقام معظم رهبری را به عنوان فصل الخطاب مورد نظر قرار داده تا مشکلات فعلی تمام شود.
حجت الاسلام جعفری در ادامه با اشاره به وجود برخی عوامل نفوذی که دست به اقدامات خرابکارانه می زنند افزود: در چنین شرایطی اغتشاش و آشوب برای نظام و کشور از سم هم خطرناکتر است زیرا دشمنان و شیطانهای بزرگ و کوچک می خواهند ببینند در کشور چه اتفاقی رخ خواهد داد.
امام جمعه کرمان در پایان اظهار داشت: دشمنان ایستاده، منتظر و خوشحالند که در کشور کسانی به نتیجه انتخابات معترض هستند که البته اعتراضات هم راهکار دارد و تکرار تقلب در انتخابات کاری پوچ است.
شکست پروژه اخلال در مراسم تحلیف
با وجود انتشار برخی شایعات مبنی بر غیبت تمامی اعضای فراکسیون اقلیت مجلس در مراسم تحلیف رییس جمهور، تعداد قابل توجهی از اعضای این فراکسیون در آیین تحلیف احمدینژاد حضور یافتند.
به گزارش ایرنا مراسم تحلیف رئیس جمهور صبح امروز در مجلس با حضور مقامات و مسئولان مختلف برگزار شد.
در این مراسم برخی از چهره های مطرح فراکسیون اقلیت از جمله مصطفی کواکبیان، محمدرضا خباز، علیاصغر یوسفنژاد، علی اکبر اولیاء، مسعود پزشکیان، سیدحسین هاشمی، قدرت الله علیخانی، سیدموید حسینی صدر و انوشیروان محسنی بندپی حضور داشتند.
بر اساس این گزارش تنها حسین هاشمیان ، محمدرضا تابش ، داریوش قنبری و جمشید انصاری و محسن نریمان غایبان مطرح جلسه علنی صبح امروز مجلس بودند.
اعضای فراکسیون اقلیت مجلس شامگاه دیروز جلسهای را برای تصمیمگیری در خصوص حضور یا غیبت دستهجمعی اعضای این فراکسیون برگزار کردند که خبری درباره تصمیم نهایی این فراکسیون در این باره منتشر نشد اما حضور عدهای از نمایندگان فراکسیون اقلیت در صحن علنی مجلس در مراسم نشان میدهد که این جلسه تصمیم فراکسیونی در پی نداشته و تصمیم گیری در این زمینه به اعضا واگذار شده است.
همچنین طی روزهای گذشته برخی اخبار مبنی بر تصمیم برخی از اعضای این فراکسیون برای به هم زدن جلسه تحلیف رییس جمهور از طریق ایجاد سر و صدا و یا سر دادن شعار و نیز ترک جلسه از سوی نمایندگان اصلاحطلب منتشر شده بود که جو عمومی مجلس و حضور شخصیتها و بزرگان کشوری و لشکری در این مراسم موجب شد تا این دسته از نمایندگان نیز در حین سخنرانی رییس جمهور در صحن علنی مجلس بمانند و به سخنان احمدی نژاد گوش فرا دهند.
ششمین رییس جمهوری اسلامی ایران امروز (چهارشنبه) زیر سقف ساختمان بهارستان، در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و در پیشگاه ملت، به نام کبیر خدا سوگند یاد کرد تا پاسدار حقوق همه ملت باشد.
** محمود احمدی نژاد در آیین تحلیف دهمین دوره ریاست جمهوری قسم یاد کرد در چهار سال آینده زندگی خود را برای خدمت به مردم، اعتلای کشور، ترویج دین و حرمت اشخاص وقف کند.
** وی با خدای خود و ملت عهد کرد از هر گونه خودکامگی بپرهیزد و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوق قانونی آنها حمایت کند.
** آیین تحلیف ساعت 9 و 15 دقیقه و با حضور 242 نماینده و مقامات کشوری و لشگری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
** در این آیین، رییس قوه قضاییه، دبیر و فقهای شورای نگهبان، جمعی از اعضای مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله تسخیری و سفرای کشورهای خارجی، ائمه جمعه، فرماندهان و پیشوایان اقلیت های دینی حضور داشتند.
** همچنین وزرا و اعضای کابینه دولت نهم از جمله صفار هرندی، علی اکبر محرابیان، صادق محصولی، محمد سلیمانی، غلامحسین الهام، پرویز داودی، بهبهانی، سعید لو، فاطمه واعظ جوادی، محمد علی آبادی و منوچهر متکی حضور داشتند.
** علی کردان وزیر کشور سابق که از سوی مجلس هشتم استیضاح شد، نیز در جلسه حضور داشت.
** محمود احمدی نژاد در ساعت 9.15 دقیقه همزمان با آغاز رسمی جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در حالی که از سوی هاشمی شاهرودی، رییس قوه قضاییه و علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، احمد جنتی دبیر شورای نگهبان و حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری همراهی می شد، وارد مجلس شد.
** در صحن علنی مجلس ساعت 7.45 دقیقه صبح به روی خبرنگاران باز شد و تصویربرداران شبکه های مختلف رسانه های داخلی و خارجی سعی می کردند برای اینکه جای بهتری را برای استقرار دوربین خود بیابند، از یکدیگر سبقت بگیرند.
** جایگاه سخنران مجلس با سبد های گل زرد رنگ تزیین شده بود و در دو سوی آن متن اصل 121 قانون اساسی مبنی بر سوگند نامه رییس جمهور قرار داشت.
** سراسر جایگاه هیئت رییسه مجلس با پرچم جمهوری اسلامی تزیین شده بود و در بالای آن عکس نمایندگان شهید مجلس قرار داشت.
** اسفندیار رحیم مشایی، رحیمی، سعید لو، شیخ الاسلام و تعدادی از وزیران دولت نهم نیز به همراه احمدی نژاد وارد جلسه علنی مجلس شدند.
** مجلس شورای اسلامی از ساعت 7.30 دقیقه صبح پذیرای مهمانان و شرکت کنندگان در مراسم تحلیف رییس جمهوری دهم بود این در حالی بود که از ساعات اولیه صبح تدابیر امنیتی در خیابان های منتهی به ساختمان مجلس شورای اسلامی در بهارستان برقرار بود.
** خبرنگاران از ساعت 7.45 دقیقه صبح وارد صحن علنی مجلس شدند.
** حسین سبحانی نیا، احمدی بی غش از نخستین نمایندگان شرکت کننده مراسم تحلیف بودند.
** از دیگر نکات جالب، حضور برخی نمایندگان عضو فراکسیون اقلیت از جمله کواکبیان، خباز، یوسف نژاد، اولیاء پزشکیان، هاشمی علیخانی در مراسم تحلیف رییس جمهوری حضور داشتند.
** جایگاه هیئت رییسه امروز با هشت پرچم جمهوری اسلامی ایران عکس های شهدای جمهوری اسلامی از جمله شهیدان رجایی، بهشتی و باهنر تزیین شده بود و گل هایی به رنگ زرد و قرمز و پرچم سه رنگ جمهوری اسلامی در ابعاد بزرگ به جایگاه هئیت رییسه آویخته شده بود.
** در پشت جایگاه هیئت رییسه تاریخ برگزاری مراسم تحلیف دهمین دوره ریاست جمهوری ، با عنوان دوره هشتم، اجلاسیه دوم، جلسه 112 سال 1388 نقش بسته بود.
** برگزار کنندگان این مراسم اقدام به نور پردازی به سه رنگ پرچم جمهوری اسلامی ایران در بالای جایگاه هئیت رییسه کرده بودند.
** کلیپ مراسم تحلیف روسای جمهوری سابق نیز بارها از آغاز رسمی مراسم تحلیف از نمایشگرهای صحن علنی پخش می شد.
** دست اندر کاران برگزاری مراسم تحلیف دو ردیف از جایگاه نمایندگان را به میهمانان اختصاص داده بودند که این اقدام اعتراض برخی نمایندگان از جمله " فریدون حسنوند " نماینده اندیمشک را برانگیخت . این نماینده درجایگاه خود نشسته و حاضر نبود صندلی خود را ترک کند .
این اقدام حسنوند، محسن کوهکن سخنگوی هیات رئیسه را برآن داشت تا در پشت تریبون برود و به نمایندگان تذکردهد که ما امروز میزبان هستیم . 250 نماینده درصحن علنی حضور خواهند داشت و 70 صندلی در طبقه دوم برای میهمانان قرار گرفته است .
کوهکن از نمایندگان خواهش کرد که با برگزار کنندگان مراسم همکاری کنند. این درحالی بود که برگزار کنندگان مراسم فضاهای خالی بین صندلی نمایندگان را نیز با استقرار صندلی پرکرده و نمایندگان نمی توانستند در ردیف هایی جلویی مجلس حضور یابند .
** البته در مراسم تحلیف برخی از صندلی های عقب صحن علنی خالی بود که موجب شد تعدادی از میزبانان از طبقه دوم صحن به پایین بروند و دراین صندلی ها بنشینند .
میهمانان و مدعوین این مراسم به تدریج از ساعت 8و 45 دقیقه در مجلس حضور می یافتند که از میان آنان می توان به آیت الله صادق لاریجانی عضو شورای نگهبان اشاره کرد .
اکبرهاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی روسای جمهور گذشته و علی اکبر ناطق نوری و مهدی کروبی روسال دوره های گذشته مجلس دراین مراسم حضور نداشتند .
** علامعلی حداد عادل رییس مجلس هفتم و رییس کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم نیز این بار در جایگاه میهمانان مجلس نشست .
** 109 تن از سفرا و نمایندگان سیاسی کشورهای مختلف در مراسم تحلیف حضور داشتند که از این میان می توان به سفرای فرانسه، سوئد، عمان، آذربایجان، استرالیا، ژاپن، چین، هند، کومور، اندونزی، فلسطین، کاردار انگلیس درتهران ، رییس دفتر حافظ منافع مصر درتهران، نمایندگان سازمان ملل و یونسکو درتهران و نیز کنسول عراق اشاره کرد.
** برخی از سفرا با لباس های رسمی سنتی دراین مراسم حضور یافته بودند .
** با اعلام آغازرسمی مراسم تحلیف دهمین دوره ریاست جمهوری، علی لاریجانی از حمید رضا حاجی بابایی خواست که دستور جلسه امروز مجلس را قرائت کند که شامل نواختن سرود جمهوری اسلامی ایران، تلاوت قرآن مجید آیاتی از سوره نحل، خیر مقدم رییس مجلس، بیانات رییس قوه قضائیه، مراسم تحلیف، بیانات رییس جمهوری و قدردانی لاریجانی از حضور میهمانان از برنامه های این مراسم بود.
** لاریجانی در سخنان خود تاکید کرد که قطعا مجلس شورای اسلامی با تحلیل واقع بینانه از شرایط کشور و با تاسی به توصیه های رهبر معظم انقلاب استراتژی خود را در همگرایی و مساعدت دولت می داند و برهمکاری صمیمانه قوای سه گانه تاکید دارد تا فرصت و زمینه مساعد برای رفع مشکلات مردم فراهم شود .
** آیت الله محمود هاشمی شاهرودی رییس قوه قضائیه نیزدرسخنان خود با تاکید به برخی ازنکات سوگندنامه که متن آن دراصل 121 قانون اساسی آمده گفت : رییس جمهوری عالی ترین مقام رسمی کشور پس از مقام معظم رهبری است و مسوولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیما به رهبری مربوط می شود، برعهده دارد .
وی تاکید کرد که در دوره ای که در پیش داریم لازم است همگی دست به دست هم داده و این همه نیرو و توان و استعداد های عظیم ملت، کشور و مسوولان را در مسایل جزئی و جانبی صرف نکنیم و توجه اصلی خود را بر برنامه های اصلی توسعه و پیشرفت کشور و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و سند چشم انداز 20 ساله و طرح های تحول اقتصادی و فرهنگی متمرکز کنیم .
رییس قوه قضائیه افزود: امروز کشورهای جهان و منطقه در عالم رقابت و سبقت به یکدیگر رحم نمی کنند و فرصت ها را از همدیگر می ربایند و زمینه های توسعه و قدرت را به خود اختصاص می دهند .
** مهدی چمران، مقام های قوه قضاییه از جمله حجت الاسلام رازینی، ابراهیم رییسی، مصطفی پور محمدی، سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی، کامران دانشجو رییس ستاد انتخابات کشور در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و برخی مقام های دفتر رهبر معظم انقلاب از میهمانان این مراسم بودند.
** در این مراسم بیش از150 خبرنگار، عکاس و تصویربردار از رسانه های داخلی و خارجی حضور داشتند.
** خبرگزاری رویترز، شکبه خبری الجزیره، شبکه ان اچ کی ژاپن، خبرگزاری فرانسه، آناتولی ترکیه، شبکه دبی و تلویزیون آفاق عراق از جمله رسانه های حاضر در این مراسم بودند.
**مدیران مسئول روزنامه ها و خبرگزاری های داخلی از دیگر مدعوین در این مراسم به شمار می رفتند.
** حضور خبرنگاران در این مراسم چشم گیر بود به گونه ای که رییس مجلس شورای اسلامی در پایان ازخبرنگاران و عکاسان و تصویربرداران به خاطر اینکه شرایط ویژه ای را در جلسه امروز ایجاد کردند تشکر کرد.
** دکتر احمدی نژاد رییس جمهوری دهم پس از سخنان آیت الله هاشمی شاهرودی حدود ساعت 9و 50 دقیقه صبح سوگند یاد کرد و متن سوگند نامه را امضا و پس از روبوسی با رییس قوه قضائیه سخنان 25 دقیقه ای خود را آغاز کرد .
** رییس جمهوری در سخنان خود تاکید کرد که هیچ انگیزه ای جز خدمت به مردم و کشور ندارد .
احمدی نژاد افزود: ملت ایران می تواند الهام بخش و حرکت آفرین در منطقه و جهان باشد که این مسئله نیازمند دریغ نکردن فرصت ها از آحاد مردم است .
** رییس جمهوری خطاب به برخی دولت های غربی که اعلام کردند انتخابات و دولت را به رسمیت می شناسند اما تبریک نخواهند گفت، اظهار داشت: لازم است بدانید که کسی در ایران منتظر تبریک گفتن شما نیست .
** احمد نژاد ادامه داد: ملت ایران نه برای اخم ها و تشرهای شما ارزشی قایل است و نه برای تبریک ما و لبخندهای شما ارزشی قایل خواهد بود .
** این سخنان رییس جمهوری با استقبال نمایندگان و میهمانان حاضر در مجلس روبرو شد و با سردادن شعارهای الله اکبر و خامنه ای رهبر ، فریاد مرگ برآمریکا و مرگ برانگلیس ، منافقین و مرگ براسرائیل در مجلس طنین افکن شد .
** رییس جمهوری سخنان خود را با قرائت اشعاری حماسی با مضمون " ما از تبار رستم، فرهاد و سیاوشیم" پایان برد .
** پس از اظهارات احمدی نژاد، لاریجانی رییس مجلس از سخنرانی رییس جمهوری و رییس قوه قضائیه تشکر کرد و پایان جلسه را اعلام کرد .
** دراین هنگام بسیاری از نمایندگان و میهمانان حاضر به دور احمدی نژاد جمع شدند و به تبریک و روبوسی با وی پرداختند و احمدی نژاد را تا خروج از صحن علنی همراهی کردند .
شبکه ایران: پس از برگزاری دادگاه محاکمه برخی عوامل اغتشاشات پس از انتخابات، انتظارات مردمی برای حضور سران اصلی اغتشاش در دادگاه بیشتر شده است، در همین راستا سایت "جنبش مردمی ایران علیه قانون گریزی" با هدف جمعآوری شکایت مردمی از میرحسین موسوی ایجاد شده است.
"حضرت امام خمینی (رحمه الله علیه): حفظ نظام اوجب واجبات است." این جملهای است که در همان صفحه اصلی سایت نشانگر رویکرد ایجاد کنندگان آن است، حفظ دستاورد بزرگ امام خمینی(ره).
بر همین اساس شکواییهای علیه موسوی تنظیم شده است که کاربران میتوانند پس از مطالعه آن را امضا نمایند، در متن این شکایت که خطاب به دادستان تهران نگاشته شده از موسوی که به روشهای مختلف باعث تشویق افراد به اردوکشی خیابانی و در نتیجه آشوب، ناامنی و... شده است، با استناد به مواد قانون مجازاات اسلامی شکایت شده است.
هر چند سایت مورد اشاره به تازگی راهاندازی شده اما مراجعه گسترده کاربران اینترنت به این سایت، سرعت آنرا بشدت کاهش داده است.
البته تنها کاربران اینترنت از شاکیان موسوی به شمار نمیروند چرا که سه روز پس از برگزاری اولین دادگاه محاکمه عوامل اغتشاشات، عضو کمسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به جلسه این کمیسیون با مرتضوی، رئیس دادستانی تهران، گفت: "درخواست برخی نمایندگان برای دستگیری و رسیدگی به اتهامات موسوی جدی است و از جمله مواردی بود که به دادستانی انتقال داده شد."
محمد کرمی راد در مورد پاسخ رئیس دادستانی تهران نیز گفت: "مرتضوی در پاسخ به سوالات نمایندگان اظهار داشت که دادستانی به اتهامات تمام آسیبزنندگان به صورت قاطع رسیدگی خواهد کرد."
حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افراد دیگری را از اعضای حلقه اول اغتشاشات دانست و اظهار داشت: "حلقه اول افرادی هستند که پشتوانه دستگیر شدگان بودند و معتقدم که باید آنها به دلیل برخی از پشتیبانی و سکوتها محاکمه شوند."
یک روز پس از این بود که جمعی از زنان ایثارگر و دانشگاهی طی نامهای به آیت الله شاهرودی از وی خواستند که با ادامه محاکمه و تسریع در دستگیری سران اصلی فتنه و عوامل پشت پرده به وظیفه قانونی و انقلابی خود عمل کند.
در این نامه ضمن تقدیر از برگزاری علنی دادگاه متهمان حوادث اخیر تاکید شده است: "ما جمعی از زنان ایثارگر و دانشگاهی از حضرت عالی میخواهیم با ادامه محاکمه و تسریع در دستگیری سران اصلی فتنه (خاتمی و موسوی) و عوامل پشت پرده به وظیفه قانونی و انقلابی خود عمل کنید."
اما سابقه شکایت از موسوی به قبل از دادگاه شنبه بازمیگردد، شکایتها پایانی نداشت، آشوبها و درگیریهایی که در پی اجتماعات غیر قانونی به دعوت میرحسین ایجاد شده بود، خسارتهای فراوانی به کسبه مناطق مرکزی شهر وارد آورد و سبب شد تا "جمع کثیری از کسبه و تجار تهرانی" شکایات خود را از موسوی به مراجع قضایی ارائه دهند.
سوم تیرماه رئیس گروه حقوقی مرکز تحقیقات دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با فارس خبر از اعلام جرم اساتید و دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) علیه میرحسین موسوی داد. این گزارش به دادستانی تهران رسیده است و گفته میشود پیگیریهای قضایی آن شروع خواهد شد.
ششم تیرماه بود که خانواده دو تن از شهدای اغتشاشات در مصاحبهای با شبکه ایران خبر شکایت از موسوی به "خونخواهی" فرزندانشان خبر داد. پدران این دو جوان بیگناه خبر از شکایت خود و دیگر خانوادههای شهدا و جانبازان این حوادث داد.
نهم تیرماه نیز نماینده مردم ارومیه در گفتوگو با فارس خبر از ارسال شکواییه نمایندگان به دادستانی داد. گفته میشود این شکایت "به استناد قانون مجازات اسلامی مبنی بر این که کسانی که اجتماعات غیرقانونی تشکیل دهند مجرم بوده و مورد پیگرد قانونی باید قرار گیرند" تنظیم شده است.
و دهم تیرماه بسیج دانشجویی در نامهای خواستار محاکمه موسوی به علت "معاونت در
"مباشرت در بر هم زدن امنیت کشور"، "مباشرت در اجتماع و تبانی در ارتکاب جرائم"، "مباشرت در افترا و توهین و هتک حرمت اشخاص"، "مباشرت و معاونت در اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی و ممانعت از کسب و کار"، "معاونت در محاربه و افسادفیالارض" از جمله سر فصلهای "جرایم"ی است که در این نامه بلند به آنها اشاره شده است، گفتنی است تمام موارد با استناد به مواد "قانون مجازات اسلامی" است.
از این رو و به دنبال برگزاری دادگاه محاکمه برخی عوامل آشوبهای اخیر و اعترافات تکاندهنده آنان، انتظار و مطالبه عمومی برای بازداشت و محاکمه سران اصلی آشوبها افزایش یافته است.
با این حال هنوز مشخص نیست که آیا مسئولان قضایی میرحسین را به دادگاه و جایگاه متهم خواهند آورد و آیا موسوی به سوالات فراوان مردم پاسخ خواهد گفت یا خیر.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی دوری از تعصبات گروهی را موثرترین گام در جهت رسیدن به تعامل و همکاری بیشتر میان دولت و مجلس دانست و گفت: باید کشور را به سمت آرامش، کار و تلاش سوق دهیم.
علی مطهری در گفتگو با شبکه ایران گفت: اگر این اصل را قبول داشته باشیم که کشور با همکاری همه نخبگان و گروهها بهتر اداره میشود، تعصبات را کنار خواهیم گذاشت و برای رسیدن به نقطه ایده آل منافع حزبی را نادیده میگیریم.
وی در پاسخ به این سوال که عدم حضور برخی مسئولان سابق کشور در مراسم تنفیذ و برخی از نمایندگان اصلاح طلب در مراسم تحلیف ناشی از همین تعصبات گروهی و حزبی است یا خصومتهای شخصی، گفت: ممکن است این افراد اعتراضاتی به روند انتخابات و حوادث بعد از آن داشته باشند و هنوز قانع نشده باشند که با بررسی تقصیرات دو طرف و معرفی و مجازات عاملان آن میتوان به تفاهم رسید.
عضو فراکسیون اصواگرایان مجلس پخش اعترافات آقایان محمد علی ابطحی و محمد عطریانفر در رسانههای گروهی را که در آن نام برخی افراد و شخصیتها به عنوان سران کودتا و آشوبهای خیابانی برده شده بود، به عنوان مهمترین دلیل عدم حضور هاشمی رفسنجانی در مراسم تنفیذ دانست و تصریح کرد: به عقیده من پخش اعترافات برخی بازداشت شدگان در آستانه مراسم تنفیذ که در آن آقایان هاشمی، خاتمی و موسوی متهم به رهبری انقلاب مخملی شدند مانع از حضور لااقل آقای رفسنجانی در مراسم تنفیذ شد.
مطهری با عنوان این مطلب که ظاهرا آقای هاشمی قصد داشت در مراسم تنفیذ حضور پیدا کند، افزود: من فکر میکنم عدهای در میان مسئولان امنیتی هستند که نمیخواهند میان مقامات عالی رتبه نظام وحدت برقرار شود.
وی رسیدگی به اعتراضات و جرایم دو طرف را خواستار شد و گفت: کسانی که مردم را به آشوب دعوت کردند و هم کسانی که موازین اسلامی و حقوق مردم را در برخورد با معترضان زیر پا گذاشتند، باید مجازات شوند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس مشکلات و اتفاقات اخیر را قابل حل توصیف کرد و افزود: اقداماتی که اخیرا شورای عالی امنیت ملی درباره مجازات برخی ماموران خاطی انجام داده طلیعهای برای خروج از مشکلات و رسیدن به آرامش است.
امروز اعتماد ملی در یک مطلب با عنوان" مداح اهل بیت: متاسفیم" مطلبی را در انتقاد از احمدی نژاد از سوی این شخص منتشر کرده ، این درحالی است که سعید قاسمی از سرداران جنگ تحمیلی است نه مداح!
دلمان برای خبرنگاران آماتور روزنامه اعتمادملی می سوزد که سرعت خبر نویسی شان آنقدر بالا رفته که از قافله اصول خبر و خبرنویسی جامانده اند. دوستان ما در اعتماد ملی یا اصول اولیه خبرنویسی را که دقت و صحت و سرعت است، یاد نگرفته اند یا اینکه اخبارشان صحت ندارد و مطالبشان را با کلی گاف به خورد خوانندگان و مخاطبانش می دهد.
چندی پیش این روزنامه وزین! با خلط اسامی دچار اشتباه فاحشی شد و اسم عباس سلیمی از فعالان قرآنی را با عباس سلیمی نمین از فعالان سیاسی اشتباه گرفته بود و شکایت عباس سلیمی از محسن نامجو را به سلیمی نمین نسبت داده بود و ...
یا در جایی دیگر ، کروبی، صاحب امتیاز و شخص اول این روزنامه؛ شما بخوانید ( از تکیه کلام های کیهانی ها) سوتی نامه! در یکی از مطالبش دیار باقی و دیار فانی را با هم اشتباه گرفت و معنی جمله را به ذهن خوانندگان سپرد تا ربطی شاید کوچک از میان آن به در آید اما هیچ چیز جز کهولت سن به مغز کسی خطور نکرد و نکرد....
امروز هم اعتماد ملی در یک مطلب با عنوان" مداح اهل بیت: متاسفیم" مطلبی را در انتقاد از احمدی نژاد از سوی این شخص منتشر کرده ، این درحالی است که سعید قاسمی از سرداران جنگ تحمیلی است نه مداح!
سوتی پشت سوتی، از یک روزنامه که همه حرف جریان اصلاحات است، بعید است!
توصیه ما به عنوان همکار در عرصه رسانه و مطبوعات مواردی است که خواندن آن را به مسئولان حرفه ای این روزنامه توصیه می کنیم:
1- کار خبر و خبرنویسی مستلزم دقت و سرعت است که در کنار مرجعیت صحیح خبر می توان اسم آن را گذاشت خبر!
2- با توجه به مورد بالا، به کارگیری جوانان به ویژه جوانان تحصیلکرده که تجربه کار خبری هم دارند، یقینا از افراد مسن یا سالمند یا پیر در یک روزنامه به صلاح و مصلحت ایشان خواهد بود ، اینجا صلاح مملکت خویش خسروان دانند قطعا معنی نمی دهد!
3- توصیه دیگر ما به اعتمادی ها! این است که به همه اعتماد نکنند و برای افزایش تعداد خبر، سعی نکنند خبر را از هرجا بردارند، بلکه تلاش کنند با تعاملات بیشتر و لینک های قوی و مطمئن از اخبار مطلع شوند.
4- به جای تخریب و تضعیف موقعیت تثبیت یافته ریاست جمهوری ، چشم و گوش و دل خود را باز کنند تا با دست خود تبر به ریشه خود نزنند زیرا مخاطبان یک بار از این خطا می گذرند، دوبار می گذرند، دفعه سوم از کاغذ روزنامه برای کارهایی مثل سبزی پاک کردن یا گذاشتن در طبقات کابینت یا زدن به شیشه استفاده خواهند کرد.
روز سهشنبه 13 مرداد میرحمید حسنزاده مدیرمسئول سایت قلمنیوز با حکم دادگاه انقلاب بازداشت شد.
خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران» گزارش داد: میرحمید حسن زاده از زمان مدیرعاملی فاتح در ایسنا -در زمان دولت خاتمی- از افراد نزدیک به وی محسوب میشد و در انتخابات اخیر نیز به همین واسطه به مدیرمسئولی سایت اصلی میرحسین موسوی (قلم نیوز) منصوب شده بود.
فاتح که پس از مرخصی و بازگشت از انگلیس، ریاست کمیته تبلیغات و اطلاعرسانی ستاد میرحسین موسوی را برعهده گرفته بود، با کمک حسنزاده، تعدادی از نیروهای جهتدار و افراطی خبرگزاری ایسنا را در سایت قلمنیوز به کار گرفت که از جمله آنها میتوان به افسانه پرچکانی اشاره کرد که از جمله مدیران تحریریه ایسنا است و در عین حال سردبیری سایت قلم نیوز را بر عهده داشت.
به همین علت نیز قسمت قابل توجهی از توان نیروهای ایسنا در ایام انتخابات و پس از آن در جهت تهیه خبر برای این سایت مصروف میشد که خبرنامه دانشجویان ایران جزئیاتی از این همکاری ها را قبلا منتشر کرده بود.
حسنزاده پس از کنار رفتن فاتح و نادعلی از مدیرعاملی ایسنا، مدتی سرپرستی این خبرگزاری را بر عهده داشت.