قائم مقام صدا و سیما: سه شبکه جدید تلویزیونی ویژه کودک و نوجوان، ورزش و فیلم و سریال در رسانه ملی تاسیس می شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، قائم مقام صدا و سیما در حاشیه افتتاح استودیوی دفتر منطقه ای بیروت گفت: صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران برای پاسخگویی به نیاز جامعه جوان کشور، سه شبکه جدید برای فیلم و سریال، کودک و نوجوان و ورزش در دست راه اندازی دارد و این شبکه ها اکنون در حال پیش تولید برنامه برای راه اندازی هستند.
علی دارابی افزود: رسانه ملی در سال های گذشته همراه با توسعه کمی به توسعه کیفی نیز توجه ویژه داشت و در این راستا تجهیز دفاتر به امکانات روز را آغاز کرده است.
وی افزود: راه اندازی یک شبکه فیلم و سریال عربی و شبکه اسپانیولی نیز در دستور کار معاونت برون مرزی قرار گرفته است که با راه اندازی این شبکه ها، امکان رساندن پیام انقلاب اسلامی در منطقه آمریکای لاتین نیز فراهم خواهد شد.
قائم مقام رسانه ملی با اشاره به برنامه پنج ساله دوم سازمان صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: تولید فیلم و سریال با توجه به ارتقای مفاهیم و کیفیت، حرکت از سیستم آنالوگ به دیجیتال، قراردادن محتوای برنامه ها بر روی اینترنت و تعامل با رسانه ها در عرصه جهانی و جهان اسلام، از اولویت های رسانه ملی در برنامه پنج ساله دوم رسانه ملی است.
در حاشیه مراسم افتتاح دفتر بیروت که با حضور سفیر کشورمان در بیروت و جمعی از مسئولان رسانه های لبنانی برگزار شد، قائم مقام رسانه ملی در گفتگو با مسئولان رسانه های لبنان برضرورت توسعه همکاری های رسانه ای تاکید و خاطرنشان کرد صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران آماده ارائه تجربیات خود به دست اندرکاران رسانه های لبنان است.
تیم والیبال نوجوانان کشورمان با شکست آرژانتین در مرحله نیم نهایی مسابقات والیبال قهرمانی جهان به دیدار نهایی این رقابتها راه یافت.
به گزارش ایرنا، تیم والیبال نوجوانان ایران که قهرمانی دوره دهم این رقابتها را نیز به همراه دارد، امشب (شنبه) در دیدار نیم نهایی موفق به شکست سه بر صفر تیم آرژانتین شد.
نوجوانان ایران در این بازی در سه گیم متوالی و با نتایج 25 بر 18، 25 بر 23 و 25 بر 22 نوجوانان آرژانتینی را مغلوب کردند.
در دیگر بازی این مرحله تیم صربستان سه بر صفر روسیه را شکست داد و به عنوان دیکر فینالسیت این دوره از مسابقات معرفی شد.
به این ترتیب در مرحله نهایی مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان جهان فردا دو تیم ایران و صربستان برای مقام قهرمانی و تیم های آذرژانتین و روسیه برای مقام های سوم و چهارم مبارزه خواهند کرد.
همچنین تیم های اسپانیا و تونس برای مقام پنجم و دو تیم هند و ایتالیا میزبان مسابقات برای هفتمی مبازره خواهند کرد.
در ادامه این رقابتها تا کنون تیم های هلند، فرانسه ، مصر، ژاپن ، پروتوریکا و الجزایر مکان های یازدهم تا شانزدهم این مسابقات را بدست آوردند.
یازدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی نوجوانان جهان از ششم شهریور در ایتالیا برگزار می شود.
تاکنون برزیل با شش دوره قهرمانی رکورد دار این مسابقات است که در این دوره از مسابقات برای مقام نهمی مبارزه می کند.
شبکه ایران: روزهایی که سران جریان اصلاحات به بهانه دستگیری و محاکمه دوستان خود به اتهام طراحی و هدایت آشوبهای اخیر، به مسئولان قضایی تاختند و پس از آن مدعی شدند که این دستگیریها و دادگاهها نتیجه عکس میدهد، هرگز گمان نمیبردند که اندک پایگاه اجتماعی خود را نیز به زودی از دست بدهند.
اما افشاگریهای تکاندهنده شخصیتهای مطرح اصلاحطلب در دادگاههای اخیر، همزمان با ایجاد موجی از ناهماهنگی، جهتگیری و برنامهریزیهای آتی، این جریان را دچار تزلزل کرده است. اختلاف میان بزرگان جبهه مذکور در جلسات خصوصی گویای این موضوع است.
بر همین اساس اخیراً برخی از سران اصلاحطلب به بهانه ضیافت افطاری در منزل یکی از اعضای شاخص مجمع روحانیون مبارز به ارزیابی مسایل انتخابات و حوادث پس از آن پرداختهاند.
در این جلسه مرد خاکستری اصلاحات که تاکنون کوشش کرده نقش خود را در رویدادهای اخیر از پشتپرده به روی سن نکشاند، با اشاره به برگزاری دادگاه رسیدگی به اغتشاشات اخیر، اظهار داشته است: با برگزاری چهارمین دادگاه معلوم شد، نظام قصد ندارد از مواضع خود در اینباره عقبنشینی کند و به نظر میرسد که امید اصلاحطلبان برای آزادی سریع متهمان با حضور آیتالله صادق لاریجانی در سمت ریاست قوه قضائیه سرابی بیش نیست.
در این میهمانی که سران شناخته شده اصلاحات در آن حضور داشتهاند، برخی از حاضرین بر اینباور بودند که پخش مراسم دادگاه متهمین اغتشاشات اخیر از طریق رسانه ملی نه تنها موقعیت اصلاحطلبان را با تزلزلی مواجه نکرده، بلکه تاثیر عکس نیز داشته و باعث شده مردم به دیده تمسخر به این به موضوع بنگرند.
اما مرد خاکستری اصلاحات که حتی موسوی و خاتمی، رهبری وی را
وی تاکید کرد: انتشار اعترافات اصلاحطلبان باعث شد ما به عنوان افرادی ضدانقلاب، کودتاگر، برانداز و ضد دین به مردم معرفی شویم و به هر قیمتی شده نباید اجازه دهیم این اعترافات به شکل کنونی از رسانهها خصوصا صدا و سیما پخش شود.
رهبر جریان اغنشاش گران در عین حال راهحلی را نیز برای التیام نسبی زخم عمیق "بیاعتمادی مردم به اصلاحات" پیشنهاد کرد: من معتقدم تنها راه جبران این حادثه وحدت کامل نیروهای اصلاحطلب است. همچنین باید شبانه روز کار کنیم تا بتوانیم با پیروزی در اولین انتخابات پیش رو بتوانیم این ضربه را تا حدودی جبران کنیم.
اعتراف رهبر آشوب ها به ریزش پایگاه اجتماعی این جریان در شرایطی است که به نظر میرسد، موج تردیدزایی که از پی افشاگریهای متهمان آشوبها برخواسته، حتی بخش عظیمی از بدنه اصلاحطلبان را نیز غرق کرده است.
این موضوع را مرد خاکستری اصلاحطلبان نیز که در تحقق آشوب شب 30 خرداد امسال نقش اصلی را داشت، تایید میکند.
وی با بیان این که اعترافات سران اصلاحطلب باعث تردید در جوانان اصلاحطلب شده، یادآور شد: پس از اعترافات این سوال برای طرفداران جوان اصلاحات پیش آمده که چرا افرادی که ما از آنان به عنوان سمبل مقاومت و مبارزه یاد میکردیم، در کمتر از دوماه به توبه و تغییرات اساسی در مواضع خود افتادهاند و دچار خلاء تحلیلی شدهاند.
لیدر اصلاحطلبان حتی عنوان کرد: ذهنیت بخش زیادی از بدنه اصلاحات دچار تردید شده است. به اعتقاد آنها، اینکه ما نتوانستیم برای افراد بازداشت شده کاری انجام دهیم، نشان دهنده این است که قدرت چانهزنی خود را از دست دادهایم که افرادی مانند حجاریان را نتوانستیم آزاد کنیم.
او بار دیگر سران اصلاحات را از "توهم سبز"ی که این روزها گریبان بسیاری از آنان را گرفته، خارج ساخت و تاکید کرد: این مسائل واقعیتهایی است که باید قبول کنیم و برای حل آن باید تدبیری اندیشید.
وی کادر سازی با معیار های جدید، استفاده از شیوههای نوین برای ارتباطگیری با مردم خصوصا جوانان و همچنین اقناع و نزدیک شدن به نخبگان جامعه در سطوح مختلف را از اقدامات اساسی و فوری دانست که اصلاحطلبان میتوانند در این مقطع انجام دهند و به "بحران" کنونی پایان بخشند.
اما اعتراف مردخاکستری اصلاحات به از دست رفتن اعتماد مردم به این جریان در حالی صورت گرفته که برخی از شخصیتهای شناخته شده اصلاحطلب همچنان اصرار دارند وانمود کنند که کسی افشاگریهای تکاندهنده یارانشان را باور نکرده و این اعترافات به سود جبهه اصلاحات تمام شده است.
بیانیهها و سخنرانیهای میرحسین موسوی، محمد خاتمی و برخی احزاب اصلاحطلب مهر تاییدی است بر اجرایی شدن این استراتژی.
شبکه ایران: رابطه خاندان هاشمی با دانشگاه آزاد روشن است، اکبر هاشمی به عنوان حامی قسم خورده از مدیر فعلی دراین دانشگاه، عضو هیئت امنای آن است و مهدی هاشمی نیز رئیس دفتر هیئت امنای دانشگاه آزاد است و...
در این میان نکته قابل تامل آن است که دانشگاه آزاد در کشور انگلیس شعبهای دارد واقع در
و این موضوع، شاید بهانهای است برای رفتوآمدهای فرزندان هاشمی به انگلستان. فائزه هاشمی نیز به انگلیس رفته است، برخی علت این سفر را طلاق وی از همسرش عنوان کردند و برخی دیگر سفر کاری.
اما از این دست سفرهای کاری(!) فرزندان هاشمی به انگلیس نمونه دیگری نیز وجود دارد، مهدی در هفته گذشته به انگلیس رفت و این درست پس از چهارمین دادگاه متهمان کودتای مخملی بود. دادگاهی که در آن مطالبی درباره تخلفات مالی- سیاسی مهدی افشا شد.
دفتر هیئت امنای دانشگاه آزاد پس از افشای سفر مهدی هاشمی به انگلیس این سفر را "سازمانی" نامید و علت آن را "بازدید و رسیدگی دفاتر و شعبات دانشگاه آزاد اسلامی در خارج از کشور" اعلام کرد.
با این حال شاید تا پیش از این میشد با مماشات و به واسطه برخی مصالح، ارتباطات و سفرهای متعدد برخی فرزندان هاشمی به بریتانیا را "عادی" نامید، اما جدیدترین سخنان فائزه هاشمی در این باره بسیار نگران کننده است.
فائزه هاشمی که با یکی از سایتهای حزب کارگزاران مصاحبه میکرد، از میان تمامی متهمین و از جمله برخی دوستان خانوادگی خود در حزب کارگزاران، علاوه بر برادرش مهدی، تنها و تنها کارمند سفارت انگلیس را مورد "عنایت" قرار داد و سعی کرد "حسین رسام" تحلیلگر ارشد سفارت انگلیس که در اغتشاشات دستگیر شده و به اقداماتش اعتراف کرده بود، را تبرئه کند.
حسین رسام مسئول بخش سیاسی و امنیتی سفارت انگلیس در ایران بود که پیش از این در جریان پرونده هستهای ایران با ارائه تحلیلهای جهتدار به دیپلمات های انگلیسی از اوضاع ایران عملاً به رفتارهای ضد ایرانی آنان دامن زده بود.
رسام در دومین دادگاه رسیدگی به اغتشاشات اعتراف کرد که وظیفه اصلیاش در سفارت انگلیس، جمع آوری اطلاعات و اخبار مورد نیاز این کشور توسط "مرتبطین" در تهران و شهرستانها بوده است؛ وی همچنین اذعان کرد با ستاد موسوی در تهران در ارتباط بوده است.
فائزه هاشمی رفسنجانی در این مصاحبه، اعترافات این کارمند سفارت انگلیس را مورد اشاره قرار داد و انجام این اقدامات را، صرفا "انجام وظیفه" از سوی او دانست.
او با متهم کردن نمایندگان سیاسی کشورمان به جاسوسی در سایر کشورها، گفت که مشابه رفتارهای مداخله گرانه رسام در کشورمان را سایر سفرای ما نیز انجام می دهند.
مشابه این نوع از "دفاع تام" در قبال رفتار مداخله گرانه، تنها در موضع گیری رئیس جمهور و وزیر امورخارجه فرانسه درباره "کلوتیلد ریس" که به مراتب اعترافات خفیف تری به نسبت رسام در دادگاه داشت، دیده شده بود؛ با این حال و با توجه به اعترافات صریح رسام در دادگاه، حتی نخست وزیر انگلیس نیز جرات نکرده بود، مشابه دفاعیهی فائزه هاشمی،
در فاصله حدود 20 روز تا سفر مهم رئیسجمهور ایران به نیویورک و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، بار دیگر حواشی این رویداد مهم در حال بالا گرفتن است تا با افزوده شدن بر این حساسیتها ناخواسته سخنرانی دکتر احمدینژاد در کانون توجه رسانهها، محافل و افکار عمومی قرار گیرد.
به گزارش رجانیوز، در تازهترین فصل از این حاشیهها، برخی مقامات و سیاستمداران امریکایی که با توجه به تجربه 4 دوره قبل مجمع عمومی از اثرات قابل توجه و مثبت این رویداد مهم برای جمهوری اسلامی با خر هستند، درصدد زمینهسازی بهمنظور عدم صدور روادید برای رئیسجمهور ایران هستند، اگرچه امید چندانی به تحقق این امر ندارند.
در این زمینه روزنامه صهیونیستی جروزالمپست گزارش داد: مخالفان محمود احمدینژاد رئیس جمهور ایران که با احتمال حضور وی در نشست این ماه مجمع عمومی سازمان ملل روبرو هستند، تلاش می کنند مانع از ورود وی به امریکا شوند.
این روزنامه افزود: مقامات ایران و سازمان ملل تأیید کرده اند احمدینژاد قصد دارد در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل که تمام کشورهای عضو سازمان ملل می توانند در آن شرکت کنند، سخنرانی کند.
جروزالمپست ادامه داد: در عین حال این موضوع منتقدان احمدینژاد را متقاعد نمی کند که در گذشته هولوکاست را رد کرده و حملات 11 سپتامبر را رویدادی مشکوک خوانده است. موجی از خشونت و اعتراض ها که بعد از انتخابات ایران را فرا گرفت نیز موجب تشدید مخالفت ها شده است.
این روزنامه در ادامه نوشت: "لینا لتینن" یکی از نمایندگان جمهوریخواه از ایالت فلوریدا در نامه ای به باراک اوباما رئیس جمهور امریکا از کاخ سفید خواسته است درخواست احمدینژاد را برای ورود به این کشور رد کند. وی افزود مسئولیت ما بهعنوان کشور میزبان سازمان ملل فراتر از امنیت مرزهای امریکا است.
جروزالمپست با اشاره به نزدیک شدن زمان برگزاری نشست مجمع عمومی سازمان ملل، به امریکا توصیه کرد که باید بر اتخاذ و اجرای تحریم های شدیدتر و گسترده تر شورای امنیت علیه ایران و نیز قطع کمک فنی هسته ای توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی به این کشور متمرکز شود.
در عین حال، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا نیز گفت وی در این باره نمی تواند اظهار نظر کند که آیا برای احمدینژاد روادید صادر خواهد شد یا خیر؟ وی افزود: دولت امریکا هنوز منتظر پاسخ مقامات ایران در خصوص دعوت به برگزاری مذاکرات درباره برنامه هسته ای این کشور است.
این روزنامه صهیونیستی در ادامه اذعان کرد: در عین حال هر جنبه ای را که در نظر بگیریم بعید است بتوان مانع از حضور احمدینژاد در نشست مجمع عمومی شد. امریکا اعلام کرده است که بهعنوان کشور میزبان سازمان ملل متعهد است کار این سازمان را تسهیل کند، از جمله اینکه دسترسی اعضا را فراهم نماید. مقامات امریکایی گفتند به دعوت های سازمان ملل حتی دعوت از جنجال برانگیزترین شخصیت های خارجی احترام می گذارند.
جروزالمپست به نقل از یک یهودی تندرو به نام "بایفسکی" که از او بهعنوان کارشناس مؤسسه هودسن نام میبرد، نوشت: توافقنامه میزبانی، استثناهایی هم دارد. اگرچه عقیده غالب در وزارت امورخارجه امریکا این است که هیچ مصلحت اندیشی در خصوص قوانین و شرایط توافقنامه میزبانی وجود ندارد اما به طور قطع فردی که از نسل کشی حمایت می کند، این موضوع را باطل می کند.
این روزنامه صهیونیستی با اذعان مجدد بر دعوت از احمدینژاد اضافه کرد: ناظران می گویند بعید است بان کی مون دبیر کل سازمان ملل از احمدینژاد دعوت نکند. بر اساس پروتکل سازمان ملل، از همه رؤسای کشورها برای شرکت در نشست مجمع عمومی دعوت می شود. احمدینژاد از سال 2005 در نشست سران سازمان ملل شرکت کرده است. یکی از دستیاران وی گفت احمدینژاد قصد دارد امسال نیز در نهاد سازمان ملل سخنرانی کند.
جروزالمپست در ادامه نقل قولی از یک مقام سازمان ملل به نام "هیلل نویر" منتشر کرد که وی با اشاره به انتخابات ایران وتوهین به منتخب ملت ادعا کرد احمدینژاد مشرعیت ندارد تا نماینده مردم ایران باشد. وی افزود بان کی مون به همراه کشورهای دیگر عضو به جای فرستادن تبریک به احمدینژاد به سبب پیروزی تقلب آمیزش باید از به رسمیت شناختن بین المللی این فرد ظالم خودداری کنند. این اقدام به طور خودکار وی را از هر تریبونی محروم می کند.
این روزنامه صهیونیستی افزود: مشخص نیست که احمدینژاد در زمان سفر خود در کجا اقامت خواهد کرد. علی اکبر جوانفکر مشاور مطبوعاتی احمدینژاد گفت سفر رئیس جمهور به نیویورک در دستور کار قرار دارد و مقامات مربوط در حال کار بر روی تمهیدات لازم هستند.
جروزالمپست در ادامه این گزارش که به ناتوانی از عدم صدور جواز ورود برای رئیسجمهور ایران اذعان کرد، به بحث محدودیت در منطقه تردد اشاره کرد و نوشت: در عین حال در این باره که امریکا با چه شدتی می تواند تردد احمدینژاد را در این کشور محدود کند، پرسش هایی وجود دارد.
"یان کلی" سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا گفته است واشنگتن این حق را دارد که سفر را به مسافت مشخصی در محدوده سازمان ملل محدود کند و این محدودیت در گذشته درباره دیپلمات های شوروی سابق اجرا شده است و اکنون دیپلمات های ایران نیز این محدودیت تردد را دارند.
این روزنامه صهیونیستی خاطرنشان کرد: سازمان های یهودی و سازمان های دیگر که احساس کرده اند کار زیادی برای مانع شدن از دیدار احمدینژاد نمی توان انجام داد، قصد دارند تظاهرات گسترده تری نسبت به تظاهرات سال های قبل برگزار کنند.
"مالکم هولنین" معاون اجرایی کنفرانس رؤسای سازمان های مهم یهودی در امریکا گفته است ما از سازمان ملل خواسته ایم تریبونی در اختیار احمدینژاد قرار ندهد. اما به هر حال، ما باید با این واقعیت روبرو شویم که احمدینژاد احتمالاً به امریکا می آید همانطور که قذافی و چاوز به این کشور می آیند.
مهدی کروبی که با طرح و انتشار ادعای تجاوز به زندانیان در بازداشتگاه کهریزک تهران، بازی با آبروی جمهوری اسلامی را در دستور کار خود قرار داده بود، پس از آنکه با برخورد اصولی رئیس قوه قضائیه مواجه شده و در جلسه کمیته ویژه پیگیری این مسئله نیز هیچ سند قابل اعتنایی ارائه نداده است، گشت خانه به خانهای را برای سندسازی آغاز کرده است.
به گزارش رجانیوز، وی به همین منظور، شب گذشته (جمعه) در منطقه شهرک فرهنگیان (کیلومتر 5 جاده کرج) حضور یافته و بهدنبال گفتوگو با افرادی بوده است که به وی خبر داده شده بود در جریان بازداشت دچار آسیب شدهاند.
با این حال، کروبی در شرایطی به فکر مستندسازی ادعاهای خود افتاده که رفتار ابتدایی وی در طرح اتهامات علیه جمهوری اسلامی از موضعی بود که برخی رسانهها و محافل را در خصوص میزان دسترسی او به اطلات مستند دچار اشتباه کرد و این تصور ایجاد شد که کروبی اسناد مهمی در اختیار دارد.
اما پس از طرح این ادعاها و اعتراض برخی فعالین سیاسی و ائمه جمعه به شیوه کروبی در متهم کردن نظام و سیاهنمایی علیه جمهوری اسلامی، رئیس جدید قوه قضائیه بهمنظور بررسی دقیق این ادعاها و اجازه ندادن به شیوع اظهارنظرهای غیرمستند، دستور تشکیل کمیته ویژهای مرکب از معاون اول قوه قضائیه، رئیس دیوان عالی کشور و رئیس حوزه ریاست قوه قضائیه را داد.
حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی معاون اول قوه قضائیه هفته گذشته اعلام کرد کروبی تاکنون هیچ مستندی ارائه نکرده است.
کروبی در صورت عدم اثبات ادعاهایش، میتواند از سوی دستگاه قضایی به اتهام ایراد افترا علیه نظام اسلامی تحت پیگرد قرار گیرد.
گروه سیاسی- پنجشنبه هفته گذشته مجلس در حالی به جلسات فشرده علنی خود در خصوص بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی با رأی اعتماد به 18 گزینه احمدینژاد پایان داد که همه از تعامل رخداده میان دولت و مجلس ابراز رضایت کرده و اعتماد نمایندگان مجلس به وزرای احمدینژاد را پیش درآمدی برای فصل جدید تعاملات سازنده در آینده عنوان کردند.
اما در این بین، برخی اخبار حاکی از آن بود که جریانی در مجلس به رهبری محمدرضا باهنر نمیخواهد شیرینی این تعامل، دهان مجلس و دولت را شیرین کند.
باهنر که در جریان انتخابات ریاست جمهوری انتظار آن را داشت تا احمدینژاد پیشاپیش سهم جریانهای سیاسی را از قدرت معلوم کند، پس از عدم توجه احمدینژاد به این روش، ترجیح داد به نفع رقیب وی وارد صحنه شود و حتی تمام تلاش خود را بهمنظور عدم اعلام حمایت جامعه اسلامی مهندسین از احمدینژاد بهکار بست، اگرچه اکثریت اعضای جام، بهویژه دبیران استانی در مخالفت با دبیرکل برخاستند و همین نیز باعث شد، باهنر در ادامه فضای پرشور و پرخبر انتخابات، کمخبرتر از همیشه در اقلیت بماند و سکوت پیشه کند.
با این حال، پیروزی احمدینژاد در انتخابات و شکست ایده "نه احمدینژاد" که در ائتلافی سیاسی از چپ و راست با محوریت هاشمی رفسنجانی دنبال میشد و باهنر نیز در این زمینه با وی همدل بود، پایان فعالیت این ائتلاف نبود تا نایب رئیس مجلس منتظر بماند که گذر پوست کابینه به دباغخانه مجلس بیافتد و نشان دهد که اگرچه در انتخابات ریاست جمهوری نتوانست تشکل سیاسی خود را از حمایت کاندیدای اصولگرایان منصرف کند اما با اتکا به سابقه 20 ساله پارلمانتاریستی خود این توان را دارد که همچون ادوار قبل، با برگ لابیهایش از رئیس دولت انتقام بگیرد. از این رو، وی بلافاصله پس از معرفی کابینه در مصاحبهای از عدم رأی اعتماد مجلس به 4، 5 وزیر پیشنهادی خبر داد. اظهارنظری که با واکنش رئیسجمهور مواجه شد و وی در گفتوگوی زنده تلویزیونی گفت: «افراد آزادند نظر خود را بدهند و این جزو حقوق نمایندگی مجلس است. قوا مستقل از هم هستند و نمی توانیم به نماینده ای بگوییم چرا رأی دادید یا ندادید اما این بد است وقتی که کابینه ای هنوز معرفی نشده است، فردی بگوید که از این لیست پیشنهادی 5 نفر رأی نمیآورند. آیا آن فرد تصمیم گرفته است کاری کند که 5 نفر از وزرا رأی نیاورند که این خیلی بد است و به نظرم از تعامل سازنده به دور است و روش درستی برای پیگیری امور کشور نیست.»
هوش سیاسی باهنر البته بالاتر از آن بود که حلقههای چند نفره تا چند دهنفرهی نمایندگان را که در یک هفته منتهی به رأی اعتماد به ساختمان سفید خیابان پاستور در رفتوآمد بودند، نبیند. از این رو، در اولین جلسه رأی اعتماد برخلاف ادوار قبل، از پشت پرده بیرون آمد تا با کلیت کابینه مخالفت کند. وی البته تلاش کرد مخالفت خود را برخاسته از دلسوزی بخواند اما همان زمان که از این مسئله که در این جایگاه یا باید مخالف مطلق صحبت کند یا موافق مطلق اما قصد او خاکستری صحبت کردن بوده و سپس به احمدینژاد ابراز ارادت میکرد، از کنایههای نیشدار نیز غفلت نکرد و بهعنوان نمونه گفت: «بعضی از شخصیتها در 4 یا 5 وزارتخانه متفاوت مطرح میشدند و ما خوشحالیم که مدیرانی داریم که در چند وزارتخانه میتوانند مطرح شوند و این از اعجازهای دولت نهم است.»
اظهارنظری که وانش رئیسجمهور را بهدنبال داشت و احمدینژاد هنگامی که برای بار دوم و پس از پایان سخنان موافق و مخالف در نوبت بعدازظهر روز اول پشت تریبون قرار گرفت، برخی موارد عنوان شده را ظلم به دولت دهم دانست و گفت: «یکی از نمایندگان به تمسخر گفت یک وزیر برای چند وزارتخانه معرفی شده است واز عجایب دولت است، اولاً ما چنین کاری را نکردیم و برای هر وزارتخانه یک وزیر معرفی کردیم. ممکن است پیشنهادات بسیار زیاد باشد اما یک نفر انتخاب شده و حتی یک نفر واحد توسط چندین نفر برای چند وزارتخانه مختلف معرفی شده بود و ما هزاران پیشنهاد دریافت کرده بودیم.»
با این حال، علیرغم قراین موجود تا قبل از آغاز جلسه رأی اعتماد، فریاد "دو-دوی" تعدادی از نمایندگان در اعتراض به نطق توکلی، مطهری و بهویژه باهنر و درخواست بیان تذکر بهواسطه خروج از موضوع و استیضاح دولت نهم بهجای نقد و مخالفت با کابینه دهم، نایب رئیس مجلس را تقریباً در همان نوبت صبح روز اول مطمئن کرد که این بار، قرار است اتفاقات دیگری رخ دهد و بنا نیست در بر همان پاشنه پدرخواندگی بچرخد.
سرانجام پس از 5 روز و 9 شیفت جلسه علنی که حاصل آن 33 ساعت بحث و بررسی پیرامون وزرای پیشنهادی بود، کلیت مجلس حسن نیت خود را در موافقت با کلیت دولت و وزرای پیشنهادی نشان داد و با قضاوت منصفانه خود، وزرایی را که صلاحیت تصدی وزارتخانهای را داشتند، برگزیدند و فصل جدیدی از تعامل دولت و مجلس را آغاز کردند.
اما پس از آنکه 18 وزیر از 21 وزیر پیشنهادی از مجلس رأی اعتماد گرفتند، باهنر که پیشبینی قبلی خود را مخدوش و فضای مجلس را نیز متفاوت با میل خود میدید، در اظهارنظری رأی اعتماد مجلس به وزرای احمدینژاد را نتیجه توصیه رهبر انقلاب دانست تا هم از طرفی خط غیرمستقل بودن نهاد قانونگذاری در ایران را برای رسانههای بیگانه باز کند و هم تأکید کرده باشد آنچه درباره نزدیکی دولت و مجلس گفته میشود سرابی بیش نیست و واقعیت آن است که اگر توصیه رهبری نبود فضا طوری بود که احتمال داشت 8 الی 9 نفر از وزرا رأی نیاورند و این آغاز خوبی برای دولت نبود.
نایب رئیس مجلس همچنین اضافه کرد: «وقتی پیام رهبری رسید، نمایندگان نظرشان این بود که اگر عدم صلاحیت احراز شد، رأی ندهند. علاوه بر سه نفری هم که رأی نیاوردند، اگر پیام رهبری نبود، احتمال می دهیم که وزرای نفت، صنایع، بازرگانی، تعاون، راه و ترابری و حتی وزارت خارجه رأی نمی آوردند. در 3 وزارتخانه ای هم که افراد معرفی شده رأی نیاوردند، با توجه به اینکه رئیسجمهوری می گوید مطالعات بسیار و بررسیهای فراوانی انجام داده اند، به نظر من می توانند افراد جدیدی را زودتر از موعد مقرر معرفی کنند.»
باهنر با این اظهارات عملاً نشان داد حاضر است برای توجیه پیشبینیهای غلط خود و رد کردن این نظر که ستاره پدرخواندگیاش در مجلس رو به افول است، از رهبری هزینه کند و رأی اعتماد را وابسته به توصیه ایشان کند و البته به نتایج نادرست سخنانش از فرمایشی خواندن مجلس توسط رسانههای بیگانه گرفته تا عدم التزام مجلس در رأی به همه اعضاء کابینه اعتنایی نکند.
به هر حال، موضعگیری اخیر باهنر، به همان میزان که با واکنش انتقادی اصولگرایان و رسانههایشان مواجه شد، مورد استقبال رسانههای بیگانه قرار گرفت.
اگرچه تلاشهای باهنر برای رسمیت نیافتن دولت با رأی عدم اعتماد به حداقل یکسوم کابینه آنقدر آشکار بود که وی نتواند آن را پنهان کند و تلقی عمومی ادامه سریال ناکامیهای سیاسی وی، این بار در ایستگاه مجلس باشد. نکتهای که حمید رسایی نماینده مردم تهران، 2 روز قبل از جلسه رأی اعتماد صریحاً به آن اشاره کرد گفت: «برخی نمایندگان از جمله محمدرضا باهنر تلاش می کنند که تعداد وزرایی که رای نمی آورند، بیشتر شود.»
مشاور مطبوعاتی رئیسجمهور نیز اظهار داشت: «باهنر کوشیده است تا تلاشهای نافرجام خود را برای عدم رای اعتماد حداقل هشت تن از وزرای پیشنهادی توجیه کند. آقای رسایی گفته بود فضای خوبی از تعامل و همکاری میان مجلس و دولت به وجود آمده و فقط آقای باهنر در تلاش است تا مجلس به هفت تن از وزرای پیشنهادی رای اعتماد ندهد.»
با این حال، تلاشهای باهنر این بار نیز همچون عدم توفیق در متقاعد کردن جامعه اسلامی مهندسین مبنی بر عدم حمایت از کاندیداتوری احمدینژاد در انتخابات بینتیجه ماند و باهنر باز هم در اقلیت قرار گرفت.