رییس مجلس شورای اسلامی با مغایر قانون دانستن تغییر ساعت کار ادارات دولتی و بانک ها در ماه مبارک رمضان، در نامه ای به رییس جمهوری، خواستار بازگشت ساعت کار در ماه رمضان به روال قانونی شد.
به گزارش ایرنا، متن نامه علی لاریجانی به دکتر محمود احمدی نژاد به شرح زیر است: "بدینوسیله مغایرت قانونی تصویب نامه مورخ 18/5/88 هیئت وزیران جهت اقدام لازم ابلاغ میگردد.
نظر به اینکه به موجب ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری (قانون حاکم) مقنن میزان ساعت کار کارمندان دولت را بالصراحه چهل و چهار ساعت در هفته تعیین نموده است، مصوبه مورخ 18/5/88 هیئت وزیران که مبین تقلیل چهل و چهار ساعت مورد نظر مقنن میباشد مغایر قانون است.
مستندا به قسمت اخیر اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی و قانون نحوه اجرای اصل هشتاد و پنجم و یکصد و سی و هشتم قانون اساسی مراتب جهت اقدام لازم در مهلت مقرر و اعلام نتیجه به آگاهی میرسد.
نظر جنابعالی را بمدلول تبصره 4 قانون الحاق پنج تبصره به قانون فوق الذکر و بند 1-11 آیین نامه اجرایی قانون مرقوم جلب مینمایم.
در مصوبه 18/5/88 هیات وزیران مقرر شده بود:
1- در کلیه استانها به استثنای تهران فعالیت اداری، صبحها تا یک ساعت تاخیر شروع و در بعدازظهر نیز یک ساعت و نیم زودتر خاتمه یابد. هرگونه فعالیت فوق برنامه قبل یا بعد از پایان ساعت کار انجام گیرد.
- در تهران ساعت شروع فعالیت اداری نه (9) صبح و ساعت پایان کار چهارده (14) تعیین میشود. هرگونه فعالیت فوق برنامه قبل یا بعد از پایان ساعت کار انجام شود.
3- ساعات کار ادارات و بانکها در روزهای نوزدهم (19) و بیست و سوم (23) با یک ساعت تاخیر نسبت به سایر روزهای ماه مبارک رمضان شروع خواهد شد.
4- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ساعت فعالیت بانکها را به گونهای تنظیم نماید که آغاز آن حداقل سی دقیقه قبل از شروع به کار ادارات و سازمانها باشد. هر گونه فعالیت فوق برنامه قبل از ساعت کار یا بعد از پایان ساعت کار انجام شود.
5-برنامهریزی ایاب و ذهاب کارکنان به طوری تنظیم گردد که راس ساعت مقرر در محل کار حضور داشته و در پایان رای ساعت معین محل کار خود را ترک نمایند."
سخنگوی کمیته ویژه مجلس با اشاره به دیدار اعضای این کمیته با کروبی گفت: از آقای کروبی پرسیدیم که آیا شما در خصوص ادعای مطرح شده در نامه خود به قطعیت رسیدهاید، کروبی گفت خیر، من به قطعیت نرسیدم.
کاظم جلالی نماینده مردم شاهرود و سخنگوی کمیته ویژه مجلس در گفتوگو با فارس، با اشاره به دیدار اعضای این کمیته با کروبی اظهار داشت: بر اساس پیگیریهای کمیته اخیرا آقای کروبی نامهای را به آقای هاشمی رفسنجانی ارسال کرده بود که در آن نامه گفته بود گزارشهایی به بنده رسیده مبنی بر آزارهای جنسی بازداشت شدگان حوادث اخیر و از هاشمی رفسنجانی درخواست کرده بود که این مسئله مورد بررسی قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه این مسئله انعکاس وسیعی در رسانههای داخلی و خارجی داشت، تصریح کرد: بعد از انتشار نامه مذکور یک فضای روانی علیه کشورمان به نوعی ایجاد شد لذا ضرورت داشت که در این خصوص با کروبی رایزنی داشته باشیم و مستندات او را درباره مسائل مطرح شده در نامه دریافت کنیم که اگر چنانچه چنین امری اتفاق افتاده با عوامل آن برخورد صورت گیرد و اگر هم رخ نداده طبیعی است چنین اتهامی باید از نظام و کشور مبرا شود.
سخنگوی کمیته ویژه مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: با توجه به گستردگی فضای رسانهای که ایجاد شده بود لذا این ملاقات عصر امروز با کروبی انجام شد، لاریجانی رئیس مجلس نیز تاکید داشتند که کمیته ویژه با کروبی ملاقات کند.
وی با بیان اینکه این ملاقات حدود 3 ساعت به طول انجامید، ابراز داشت: در بخش نخست جلسه آقای کروبی گزارشی را در رابطه با افرادی که به او مراجعه کرده بودند و کلیت مسئله بازداشتیها و رفتارها و برخوردهایی که با آنها صورت گرفته بود ارائه نمودند.
این نماینده مجلس در عین حال گفت: آقای کروبی طی این جلسه نگرانیهایی را که داشتند با اعضای کمیته در میان گذاشتند، پس از آن موضوعی که مطرح شد در رابطه با نامه وی خطاب به هاشمی رفسنجانی بود و اینکه کروبی در این نامه اعلام کرده بود گزارشهایی را بنده در رابطه با آزارهای جنسی بازداشتیهای اخیر دارم.
سخنگوی کمیته ویژه مجلس شورای اسلامی گفت:در این ملاقات از کروبی پرسیدیم که چند نفر چنین ادعایی را با شما در میان گذاشتند که کروبی گفت: 4 مورد به خود بنده مراجعه کردهاند البته مواردی را نیز دیگران به صورت غیر مستقیم برای بنده نقل کردهاند.
جلالی عنوان کرد: از آقای کروبی پرسیدیم آیا در خصوص این 4 مورد شما به قطعیت رسیدهاید که آزارهای جنسی نسبت به افراد مذکور انجام شده است که بر این اساس کروبی گفت: من به قطعیت نرسیدهام و حتی در نامهای که خطاب به هاشمی رفسنجانی نوشتم در آن به این نکته اشاره کردم افرادی به بنده مراجعه کردهاند و چنین ادعاهایی را مطرح نمودهاند، از هاشمی رفسنجانی درخواست کردم این ادعاها مورد بررسی قرار گیرد تا صحت و سقم این مسائل مشخص شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به جمعبندی ملاقات امروز کمیته ویژه مجلس برای پیگیری وضعیت بازداشت شدگان حوادث اخیر با کروبی، تصریح کرد: آنچه که طی جلسه امروز به آن رسیدیم این بود که اگر موارد در حد 3 یا 4 مورد است کاملا میشود این افراد را احضار و با آنها گفتگو کرد تا چنانچه مامور یا فردی مرتکب تخلفی شده با متخلفان برخورد شود و این مسئله دستاویزی برای به چالش گرفتن آبروی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نشود.
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به صحبتهای مطرح شده از سوی کروبی اظهار داشت: کروبی نیز در این ملاقات تاکید کرد بنده به عنوان فردی که اصول نظام جمهوری اسلامی ایران را قبول دارم و خودم را در خدمت نظام میدانم و نظام را از خودم میدانم در مقابل شنیدن این گزارشات تقاضا داشتم که مرجعی این موضوع را مورد رسیدگی قرار دهد.
وی گفت که طی این جلسه مقرر شد کمیته این موضوع را با لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی مطرح کند تا لاریجانی این موضوع را با رئیس قوه قضائیه در میان بگذارد و موضوع را پیگیری نمایند.
جلالی در ادامه ابراز داشت: کروبی گفت بنده به همین جمع نمایندگان مجلس کاملا اعتماد دارم ولی این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد تا نتیجه آن مشخص شود.
وی با اشاره به نکته دیگری که کروبی مطرح کرده است، ابراز داشت: آقای کروبی در این دیدار گفت برخی از اشخاص از بیان این مطالب احساس ناامنی میکنند و میگویند که اگر این مطالب را مطرح کنیم با ما برخورد میشود.
سخنگوی کمیته ویژه مجلس برای پیگیری وضعیت بازداشت شدگان حوادث اخیر بر همین اساس ادامه داد: اعضای کمیته ویژه مجلس طی این جلسه اعلام کردند که ما در باره مسئله مورد نظر شما،با کمک ریاست قوه قضائیه و مجموعه مسئولان دستگاه قضایی، فضای امنی را ایجاد میکنیم که افراد مطالب خود را در کمال آرامش بیان کنند تا صحت و سقم این مسئله کاملا مشخص شود.
وی اضافه کرد: اگر افرادی در هر ردهای برخوردهایی را انجام داده باشند طبیعی است که اراده همه مسئولان عالی کشور به خصوص مقام معظم رهبری این است که با متخلفین کاملا به شکل جدی برخورد صورت گیرد و امیدواریم که طی روزهای آینده این موضوع بتواند به یک سرانجامی برسد و حل و فصل شود
گفت و شنود
گفت: تازه چه خبر؟!
گفتم: یکی از فعالان ستاد انتخاباتی موسوی از حضور خود در این ستاد به شدت ابراز پشیمانی کرده است.
گفت: «چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی»؟!
گفتم: می گوید فریب تبلیغات دروغ و توهم پراکنی رادیوهای بیگانه و مسئولان ستاد اصلاحات را خورده است.
گفت: از افراد ساده و بی خبر، این بهانه ها قابل قبول است که فریب خورده باشند ولی بعضی ها...
گفتم: چه عرض کنم؟! از شخصی پرسیدند چی شد که معتاد شدی؟ جواب داد؛ امان از رفیق بد!... اما، از شما چه پنهون که زغال خوب هم بی تأثیر نبود!
ادامه مطلب...
برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از آنکه محمود احمدینژاد به طور مستقیم و برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، وزرای پیشنهادی را از طریق رسانه ملی به مردم معرفی کرد، این حرکت را به نفع تعامل دولت و مجلس ندانستند و این امر را موجب نادیده گرفتن حق نمایندگان عنوان کردند.
به گزارش رجانیوز، پس از گفتوگوی تلویزیونی
رئیس جمهور در این گفتوگوی تلویزیونی در خصوص هر یک از وزرای پیشنهادی توضیح داد و علت انتخاب آنها را بیان کرد. وی همچنین در خصوص وزرای سابق و اینکه چرا از کابینه جدا خواهند شد نیز جداگانه توضیح داد. این اقدام که از سوی افکار عمومی بهعنوان نشانه دیگری از صداقت احمدینژاد در قبال آنان تعبیر شد، با واکنش منفی برخی نمایندگان مجلس مبنی بر اینکه در این میان، نقش مجلس را نادیده گرفته شده است، مواجه شد.
مهدی سنایی دبیر کل فراکسیون اقتدار مجلس (فراکسیون نزدیک به لاریجانی) با بیان اینکه معرفی وزیران از تلویزیون به نفع تعامل دولت و مجلس نخواهد بود، ادعای نادیده گرفته شدن نقش مهم نمایندگان از سوی رئیسجمهور را مطرح کرد.
این نماینده، معرفی وزیران پیشنهادی از طریق تلویزیون را منفی ارزیابی کرد و با تهدید تلویحی رئیسجمهور اذعان کرد با اینکه حرکت احمدینژاد برای معرفی وزیران از تلویزیون کار تازهای بود اما این مسئله به نفع تعامل دولت و مجلس نخواهد بود.
سنایی البته توضیح نداد که منظور وی از "نفع تعاملات بین مجلس و دولت" چیست اما گفت احمدینژاد وقتی اعلام می کند که به مجلس توجه ویژه ای دارد، پس باید در عمل هم آن را نشان دهد.
نقش نمایندگان در مجلس بررسی سوابق و توانایی وزرای پیشنهادی برای تصدی پست وزارتخانه و در نهایت رأی مثبت یا منفی دادن به یک وزیر پیشنهادی است، انتخاب وزرا و همچنین معرفی آنها به مردم نیز طبق قانون اساسی از اختیارات رئیسجمهور است که وی در چارچوب همین قانون به آن عمل کرده است، از اینرو، هشدار به اینکه رئیس جمهور نقش نمایندگان را نادیده گرفته نه تنها غیر منطقی به نظر می رسد بلکه تداعی کننده درخواست برخی روابط سیاسی ناسالم است.
سنایی در بخش دیگری از اظهاراتش نیز وزرای پیشنهادی رئیسجمهور را به 3 دسته تقسیم کرد. دسته اول کسانی که قطعاً رأی خواهند آورد، دسته دوم کسانی که به هیچ عنوان رأی نخواهند آورد و دسته سوم کسانی که رأی آوردن آنها منوط به رسیدگی در کمیسیون تخصصی است.
همچنین علی مطهری کابینه دولت دهم را در حالی که هنوز تشکیل نشده، ضعیف توصیف کرد و گفت این کابینه متناسب با توانایی های کشور نیست.
وی همچنین احمدینژاد را به خودرأیی متهم کرد و افزود: همگرایی مورد نظر رئیسجمهور به معنای مطیع بودن و تسلیم محض در مقابل نظرات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وی است، درحالی که معنای درست همگرایی کابینه آن است که وزیران و رئیسجمهور نسبت به سیاستهای کلی نظام مندرج در قانون اساسی، سند چشمانداز و قوانین توسعه 5 ساله و همچنین نسبت به مصوبات شوراهای عالی مانند شوراهای عالی اقتصاد، انقلاب فرهنگی و امنیت ملی همگرا و هماهنگ باشند.
با نزدیک شدن به جلسه رأی اعتماد وزرای پیشنهادی، حجم انتقادات با خاستگاههای مختلف اعم از دلسوزانه و با نیت اصلاح تا برخی اغراض شخصی و گروهی نیز افزایش یافته است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در تازه ترین موضع گیری خود در حالی پایبندی به دستورات مقام معظم رهبری را برای همگان لازم برشمرد و خواستار رعایت قانون شد که خود و فرزندانش در جریان حوادث پس از انتخابات با رفتارهای غیرقانونی، نقش محوری ایفا می کردند.
به گزارش رجانیوز، هاشمی رفسنجانی روز شنبه 31 مرداد ماه در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام، در اولین روز از ماه مبارک رمضان روزه سکوت و انزوای سیاسی خود را شکست. هاشمی در جریان برگزاری مراسم تنفیذ دهمین دوره ریاست جمهوری، تور سیاحتی را به حضور در آن جلسه ترجیح داده و به مناطق خوش آبوهوای شمال کشور سفر کرده بود. وی حتی برای آنکه نشان دهد خصومتش با احمدی نژاد به قوت خود باقی است، به تلافی عدم حضور در مراسم تنفیذ و تحلیف، در مراسم تودیع و معارفه رئیس جدید قوه قضائیه حاضر شد.
هاشمی که در نماز جمعه 26 تیر، شرایط کشور را بحرانی و اعتماد مردم به نظام را سلب شده عنوان کرده بود، بار دیگر با تکرار مواضع گذشته خود نشان داد اگرچه استراتژی وی تغییر کرده است اما هدف همان است که در گذشته پیگیر آن بود و تغییری رخ نداده است.
با این حال، روز گذشته، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اتحاد و همدلی میان مسئولان و مردم را لازمه عبور کشور از بحران داخلی و مقابله با مشکلات و اوضاع خارجی عنوان کرده و خواستار در پیش گرفتن اقدام با تدبیر، اصولی و صحیح شده است.
رفسنجانی سپس همگان را به رعایت دستورات و رهنمودهای مقام معظم رهبری دعوت کرده و خواستار ایجاد شرایط مناسب برای عمل و پایبندی فراجناحی به قانون اساسی، برخورد با قانون شکنان، جایگزین کردن فضای عقلایی به جای فضای هیجانی و احساسی، ایجاد فضای آزاد نقادی و پاسخگویی مناسب و قانونی به نقدهای منصفانه شد.
وی که پیش از انتخابات ریاست جمهوری در نامهای به رهبر انقلاب، خواستههایش را عنوان کرده بود و در صورت عدم تحقق خواسته هایش تهدید به انفجار آتشفشانهای خشم مردم در خیابانها کرده بود، روز گذشته، رعایت دستورات حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی را به همه گوشزد کرده، و عملاً انگشت اتهامها را از خود منحرف کرد: «صاحبان تریبون و صاحب نفوذان و رسانه ها از دامن زدن به تفرقه و تیترسازیهای جنجالی خودداری کنند و در جهت ایجاد وحدت و وفاق جامعه راه باز کنند.»
رئیس مجمع تشخص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش در حالی پایبندی به رهنمودهای رهبری در رابطه با بازداشت های حوادث اخیر و احقاق حقوق افرادی که حقاشان ضایع شده و برخورد با متخلفان را راهگشای مسائل موجود دانست که فائزه هاشمی فرزند وی پس از انتخابات، آشوبگران را به ادامه رفتارهای غیرقانونی خود تشویق میکرد. همچنین در کیفرخواست صادره از سوی دادستان تهران برای اغتشاشگران به نقل از ابطحی به نقش مهدی هاشمی در به صحنه آوردن جمعیت برای این تجمعهای غیرقانونی تصریح شده بود.
هاشمی همچنین خود، نماز جمعه 26 تیر را محملی برای ادامه رفتارهای غیرقانونی جریان ناکام انتخابات قرار داد و فضای لازم برای اهانت به نظام، رهبری و رئیس جمهور منتخب مردم را فراهم کرد که در اثر همین رفتار فعلاً از اقامه نماز محروم است.
نامه به رهبر انقلاب و تهدید به آشوبهای خیابانی، اقامه نمازجمعه تفرقهافکنانه 26 تیر، سفرهای سیاسی به قم و مشهد، عدم حضور در مراسم تنفیذ و... از جمله مواردی است که هاشمی باید پاسخگوی آنها بوده و او اگر رعایت دستورات مقام معظم رهبری را برای همگان لازم می داند، برای خود و فرزندانش نیز این الزام را در نظر بگیرد.
رییس رژیم صهیونیستی اعلام کرد:دشمن اسرائیل احمدی نژاد است.
به گزارش ایرنا شیمون پرز در گفت و گو با روزنامه الرای چاپ کویت اظهار داشت:دشمن ما احمدی نژاد است که به انجام دوکار مبادرت ورزید که هیچ رهبر ایرانی تاکنون آن را انجام نداده بود.
شیمون پرز در توضیح اظهارات خود افزود: احمدی نژاد گفته است که اسرائیل باید از نقشه محو شود و دیگر اینکه وی منکر هولوکاست شده است.
این مقام صهیونیستی همچنین ادعا کرد: وی برنامه ساخت بمب اتم را گسترش می دهد و ایرانی ها می گویند که قصد دستیابی به بمب اتم را ندارند ولی پول های زیادی را برای ساخت موشک های دور برد هزینه می کنند.
شیمون پرز افزود: اگر شما بمب در اختیار ندارید چه نیازی به موشک دارید؟
پرز در پاسخ به پرسشی در باره حمله احتمالی به ایران با چراغ سبز آمریکا گفت:ایران یک خطر برای کل جهان به شمار می رود. ما معتقدیم که خطر ایران کل جهان را تهدید می کند و از این رو نمی خواهیم مقابله با این خطر را در انحصار خود در آوریم.
وی افزود: نشانه های این خطر وجود دارد و منشاء آن نیز رهبری ایران است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا فکر می کنید آژانس انرژی اتمی و سازمان ملل اسراری را در باره ایران کتمان کرده اند؟ گفت: آنها حقایق را فاش نمی کنند و ما می دانیم گزارشی که محمد البرادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی نوشته بود، منتشر نشد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا حمله به ایران ممکن است به وحدت و یکپارچگی جامعه ایران که در پی انتخابات اخیر دچار چند دستگی شده بود، بیانجامد؟ گفت: ماموریت ما تنظیم جامعه ایران نیست بلکه ما باید در برابر هر گونه اقدامی هوشیار باشیم.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه (حضرت)آیت الله خامنه ای رهبر (معظم انقلاب اسلامی)ایران اخیرا با بشار اسد در باره تشکیل جبهه ای شامل ایران، عراق سوریه و ترکیه گفت و گو کرده است و این جبهه چه بازتابی بر منافع اسرائیل خواهد داشت؟ گفت: من نشنیده ام که ترکیه یا عراق موافقت کرده باشند و اکنون در این جبهه غیر از ایران و سوریه کشور دیگری وجود ندارد.